2009年2月18日水曜日

豚ニンニク味噌葱焼き弁当-garlic miso stir fried pork bento


豚肉を醤油、酒で下味をつけ、8分やいたところでニンニク味噌(ニンニクを味噌にいれて香りをつけておいたもの)とみりんと葱のみじんぎりをまぜたものをぬってやきます。豆干という木綿よりも固い豆腐も同じように味をつけました。ご飯がすすむ
seasoned pork and tau kwa(firm tofu)with soya sauce & sake and stir fry until they are cooked 80% then paste mixture of garlic miso(i made it several months back/all i have done was put garlic and miso paste in a jar),chopped spring onion and mirin and fry till cooked well.

ふくろたけとメンマの生姜風味のかき玉子。garlic scrambled eggs with straw mushrooms and pickeled bamboo shoot
五穀米(あれ、8だったかしら)のおにぎりと千切り大根と胡瓜の塩もみ、ぶどう豆、セロリと人参のヨーグルト味噌漬け(成功!)
rice balls(with five different kinds of grains for more nutrition)slightly salted shredded white raddish and japanese cucumber,stewed soya beans and home made miso yoghurt pickles(carrot and celery)
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