2008年10月26日日曜日

枝豆カレー(green soyabean curry)

ご飯が反対向きだ。今日のお昼の枝豆カレーです。
枝豆といったらお父さんの夏のお供という感じですが、ご近所の方々からもれなく一軒一袋というぐらい一気にいただきましてここ数日毎日枝豆を茹でては莢から出すという作業をむきになってなってしていました。
なんにでも枝豆を投入!このカレーは意外においしかった。
玉ねぎ(400g)と生姜とにんにくを結構しつこく炒めて、スパイス(クミンとか、シナモンとか、唐辛子とか)と炒めたら豚挽肉(200g)を入れて
そのあとヨーグルト(200g)トマトペースト(大匙1)塩を入れてさっとにたら茹でてあった枝豆(200g)をいれてちょっと煮て完成。
ご飯はサフランライス。最近スーパーで混ぜて炊くだけのものがあるのですね。便利。

Edamame is , for m e, summer time snack you eat boiled and put some salt and it goes very well with beer,YES!
Though it's middle of autumn here in japan,i got a lot of edamame from many neighbors.
for last few days ,all i had to do after dinner was that boiling edamame and having taken out the beans from pods and kept them in the freezer.you can keep it for a few weeks.
So,today i could use rich amount of edamame beans for curry. this texture you can't get from dried soya bean.crunchy,yum..

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