2008年10月25日土曜日

星空米と夕焼けもち(black & red )

日本に帰ってきてめんくらったのは雑穀、玄米がやたら流行っている事。
白米だと申し訳なさそうにでてくること。
美味しいし、体にもいいしで一過性の流行ではなさそう。
さて、お米作りをしているご近所のミュージシャン宅も例外ではなく
この前お夕飯をお届けしたところ赤と黒のお米をいただきました。
最近炭水化物は控え目にとこころがけてはいるものの、そういえば新米が楽しめるのも今しかない!
と思い、今日はお弁当箱のひとマスをお米に差し出しました。
this is the season rice lovers are waiting for.new crops,brand new crops!
these red and black color rice are from my neighbor(again),they cultivate,they play instruments.
today i am going to use black one for dinner bento.it's simple;you just throw it into rice cooker
with washed rice and cook.it is said this black rice contains good amount of iron,calcium,magnesium and so on.not only it's good for health but also it tastes good.

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